Általános Szerződési Feltételek

 

  1. Hatály

A webáruházon keresztül történő valamennyi megrendelés tekintetében az itt rögzített Általános Szerződési Feltételek az irányadóak.

 

  1. Szerződő felek, vevőszolgálat

A vételi szerződés a MAUNAWAI GmbH-val jön létre. További információkat, elérhetőségeket az Impresszumban találhat. Vevőszolgálatunk, mely készséggel áll rendelkezésükre kérdések, reklamáció és panaszok esetén a következő számon érhető el: +49(0)3327/570-880 délelőtt 9:30-14:30-ig.

 

  1. Szerződés létrejötte

A webáruházban bemutatott termékek nem kötelező érvényű ajánlatnak minősülnek, hanem egy kötöttségtől mentes online katalógusnak tekintendők. A ’’Rendelés’’ gomb megnyomásával a kosarában található termékekre vonatkozóan Ön kötelező érvényű szándékát fejezi ki a termék(ek) megvásárlását illetően. Minden, a webáruházba beérkezett megrendelés feldolgozását követően e-mailes visszaigazolást küldünk a megrendelésről. A visszaigazoló e-maillel megtörténik a vásárlási szerződés létrejötte.

 

A hatékony szerződéskötés feltétele, hogy a rendelési folyamat a rendelés elküldésével lezáruljon.

 

  1. Szállítási költségek

A megadott termékárakat további szállítási költség terheli. A szállítási költségek mértékéről az Ajánlatoknál tájékozódhat.

 

  1. Fizetés

A fizetés előre történik.

  • Előzetes fizetés

A fizetési mód kiválasztását követően banki összeköttetést követően sikeres tranzakció után vagy a banki átutalás esetén a kiegyenlítés lekönyvelését követően postázzuk a terméke(ke)t.

 

  1. Személyes átvétel

Csak postai úton tudjuk a megrendelt árukat eljuttatni, személyes átvételre sajnos nincs lehetőség.

 

  1. Csomag-pont

A megrendelt termékek DHL csomagpontokon is átvehetők.

 

  1. Tulajdonjog fenntartása

A számla összértékének kiegyenlítéséig a termék(ek) a MAUNAWAI tulajdonát képezik.

 

  1. Szállítás során keletkezett károk

Amennyiben a termék(ek) látható sérüléssel kerültek kiszállításra, lehetőség szerint kérjük azonnal éljenek reklamációs jogukkal a kézbesítőnél, majd kérjük, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. A reklamáció vagy a vevőszolgálati kapcsolatfelvétel elmulasztása nem jár következménnyel a törvényben meghatározott jogokra és azok érvényesítésére – különös tekintettel a szavatosság gyakorlására, azonban megkönnyíti számunkra a fuvarozócéggel és a szállítást biztosító céggel szembeni saját igényünk érvényesítését.

 

10.  Elállási jog

A következőkben információkat olvashat a rendelési küldeményekhez fűződő törvényes elállási joggal kapcsolatos információkról, feltételekről és következményekről.

 

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

 

Elállás

Elállási jog

14 napon belül írásban (pl. postai levél útján, faxon vagy e-mailben), indoklás megadása nélkül elállhat a termék megvásárlásától – akár a termék visszaküldése révén is, amennyiben az a határidő lejárta előtt megtörténik. Az elállási jog gyakorlásának kezdete jelen rendelkezések írásos kézhezvételének időpontja, ez azonban nem lehet korábbi időpont, mint a termék átvételének (hasonló áruk küldése esetén az első részszállítás) időpontja, vagy a termékekhez kapcsolódó információs kötelezettség teljesítése előtt (német törvényi hivatkozások – kihagytam). Az elállási jog gyakorlásához elegendő az elállási szándék határidőn belül történő kinyilatkozása vagy a termék visszaküldése.

Az elállási jog bejelentését a következő címek egyikére kell küldeni:

MAUNAWAI GmbH

Adolf-Damasche-Str. 69-70.

14542 Werder

e-mail: info@maunawai.com

 

Jótállás, következmények

Eredményes jótállás esetén mindkét fél részéről elfogadott teljesítés – adott esetben haszon (pl. kamat) - megtörtént. Amennyiben a meghatározott teljesítés valamint haszon (pl. használatból származó előnyök) a vevő részéről nem vagy részben, vagy csak megrongált állapotban történne meg, úgy Vevő köteles az Eladót ért kár egyenértékének megfizetésére. A dologi kár és a származtatott haszon tekintetében csak olyan mértékben kell azok egyenértékét megfizetnie, amennyiben azok a dologgal összefüggésben állnak. A ’’tulajdonságok és a működés tesztelése” alatt az adott termék üzletekben szokásos tesztelését és kipróbálását kell érteni.

Postázható termékek esetében azok az eladó kockázatára visszaküldendők. Amennyiben a megrendelt termék megfelel a csomagban szereplőnek, és ha a rendelt áru értéke nem haladja meg a 400 eurót, valamint magasabb árú termék esetén amennyiben a jótállás időpontjáig a termék árának kiegyenlítése vagy a szerződésben foglalt esedékes részfizetés összegének kiegyenlítése nem történt meg, úgy a postaköltség a Vevőt terheli. Egyéb esetekben a postaköltség Eladót terheli.

Postai úton nem visszaküldhető termék esetén Eladó a Vevőtől történő elszállítást biztosítja. A térítési kötelezettségek megfizetésének 30 napon belül eleget kell tenni. A határidő Önre tekintve az elállás kinyilatkoztatásától, számunkra annak kézhezvételétől számítandó.

Jótállás vége

 

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

 

11.  Költségviselési egyezség jótállási jog gyakorlásakor

Élünk annak lehetőségével, hogy fentiekben rögzített jótállási igény törvényes kereteinek gyakorlása során a következő esetekben átterheljük a visszaküldés (postázás) költségét:  Ön köteles a visszaszállítás költségeit magára vállalni, amennyiben: a kiszállított áru megfelel a megrendelt árunak, ha a visszaküldendő termék ára nem éri el a 400,00 eurós értéket, vagy ha ennél magasabb árú termék esetén a jótállási igény időpontjában annak ellenértéke vagy részfizetés esetén az esedékes részlet még nem került kiegyenlítésre.

 

12.  A szerződés tárolása

A szerződés szövegét, a rendelés adataival és az Általános Szerződési Feltételekkel (ÁSZF) együtt e-mailen juttatjuk el Önhöz. Az ÁSZF szövegét bármikor megtekintheti weboldalunkon. Korábbi rendeléseit a vásárlói bejelentkezés után tekintheti át.

 

13.  A szerződés nyelve

A szerződés magyar nyelvű

 

MAUNAWAI GmbH